Förra året började det nystartade bioteknikföretaget Minicircle att rekrytera deltagare till en klinisk prövning av genterapi. Men flera detaljer gjorde den ovanlig. För det första instruerades de blivande försökskaninerna att köpa en NFT för att delta, innan de betalades i kryptovaluta. En annan sak är att försöket skulle äga rum i vad som i huvudsak är en experimentell kryptostad – Prospera, Honduras.
Det är mot denna ovanliga bakgrund som Minicircle försöker leda biohackningens framfart till mainstream – genom att studera genterapier som är inriktade på välkända tillstånd som muskelsjukdomar, hiv, lågt testosteronvärde och fetma.
Men experter på medicinsk etik är mindre entusiastiska – och oroar sig för hur försöken kommer att gå vidare och vad de kan betyda för den spirande och ibland skrupelfria industrin för medicinsk turism. Läs hela artikeln.
–Laurie Clarke
Laurie Clarke
Högsta domstolen kan se över hur du lever på nätet
Rekommendationsalgoritmer sorterar det mesta vi ser på nätet och bestämmer hur inlägg, nyhetsartiklar och konton du följer prioriteras på digitala plattformar. Nu står de i centrum för ett banbrytande rättsfall som i slutändan har möjlighet att helt förändra hur vi lever på nätet.
Nästa vecka kommer Högsta domstolen att höra argumenten i Gonzalez v. Google, som handlar om anklagelser om att Google bröt mot antiterroristlagen när YouTubes rekommendationer främjade ISIS-innehåll. Det är första gången domstolen kommer att behandla en lagbestämmelse som kallas Section 230, och insatserna kunde inte vara högre. Läs hela artikeln.